BEKYMRET: Seksjonsleder Erik Stølan ved Trøndelag politidistrikt her at politiet bekymrer seg for gjengangerne som vises i tallene. Foto: Vanja Holst Skotnes

Sist oppdatert

Politiet er bekymret for økningen. Fra januar til oktober 2018 hadde Trøndelag politidistrikt 1.580 psykiatrioppdrag.

Gatemagasinet Sorgenfri har fått innsyn i antall psykiatrioppdrag i Trøndelag politidistrikt i 2016, 2017 og til og med oktober 2018. Tallene viser en stor økning. Seksjonsleder Erik Stølan for Strategi, plan og utvikling i Trøndelag politidistrikt synes det er vanskelig å svare på årsaken til økningen, og ser med bekymring på tallene. – Vi er bekymret for økningen. I mange tilfeller er det syke mennesker involvert, og som vi må bistå helsevesenet med. Det er noen gjengangere i tallene og de bekymrer vi oss også for. Vi er opptatt av å gjøre en god jobb, og ette er en del av vårt samfunnsoppdrag, sier Stølan. Størst økning i Trondheim.

I 2016 hadde Trøndelag politidistrikt 1.143 psykiatrioppdrag. Fra januar til og med oktober 2018 er tallet 1.580. 

(…)

VIL DU LESE HELE SAKEN? KJØP GATEMAGASINET SORGENFRIS JANUARUTGAVE.

Kjøp bladet av en Sorgenfri-selger på gata eller kontakt oss og få det tilsendt i posten.