Sist oppdatert

Hver gang hun uttaler seg i media får hun hundrevis av stygge meldinger, forteller hun. Mia Landsem velger likevel å gjøre dette portrettintervjuet.

— Jeg har alltid hatt en stemme i meg som sier: «Dette skal jeg faen meg klare». Jeg tenker at flere unge i dag skulle hatt mer troen på seg selv, sier Mia.

Mia. 21-åringen med utallige kampsportmedaljer i lomma, som jobber knallhardt for å avsløre folk som hetser andre på nett, som avslører folk som sprer nakenbilder. Mia, som er oppvokst på Byåsen, har blitt et forbilde for mange unge. Det tar hun på alvor.

Hun er ikke perfekt. Og har det ikke alltid bra. Det vil hun at folk skal se. Og hun nekter å bidra til skjønnhetspress.

— Ingen av oss er perfekte. Jeg håper bare at folk kan lære noe, jeg. Og jeg ønsker å være et forbilde på at stemmen din ikke skal forsvinne bare du får litt «hate».

Mia har både hemmelig adresse og telefonnummer. Kampen hun har startet koster. Det gjorde veien dit også.

Mia Landsem (21). FOTO: TERJE VISNES

«No kainn itj du lyg»

Vår Frue åpen kirke. Til venstre sitter Mia og Sorgenfri-selger onkel Bjørn Inge, sammen med to andre skikkelser. Omkring oss renner de frivilliges kaffetårer gjennom frosne kropper.

Mia har nå i tre år jobbet med å avsløre folk som sprer nakenbilder på nett.

(…)
VIL DU LESE HELE SAKEN? KJØP GATEMAGASINET SORGENFRIS JANUARUTGAVE.

Kjøp bladet av en Sorgenfri-selger på gata eller kontakt oss og få det tilsendt i posten.