Slag i ansiktet. Spark i skrittet. Sommernatten ble beksvart

Sist oppdatert

Hun er tiltalt for vold mot politi og vakt på utested. Sa at hun ønsket en av dem en smertefull død. Slag i ansiktet. Spark i skrittet. Den omsorgsfulle sykepleierstudenten og en sommernatt som ble alt annet enn lys.

Rettssal 309. Hun kommer inn sammen med sin forsvarer. Hun i blekrosa bluse. Han i svart kappe. Hun er pent sminket. Bittesmå sølvøredobber blinker svakt mot kinnet.

De unge tilhørerne hvisker. Hun ser raskt på dem, spør forsvareren stille hvem de er. Den vinterbleke himmelen, de halvveis opptrukne persiennene, sprekken langs veggen bak aktor rammer inn alvoret. De nonfigurative bildene med muntre ananaser forsøker å bidra med noen smil, men stilner.

Hun ser ned i bordflaten, snufser. Lufta ute er skarp. Inne blandes den med varme gensere. Forsvareren skjenker vann til henne. Leppene berører begeret. Midt imot sitter aktor, ung kvinne me kort hestehale. Forståelse i øynene.

Inn kommer dommer og to meddommere. Alle reiser seg. Retten er satt.

(…)

VIL DU LESE HELE SAKEN? KJØP GATEMAGASINET SORGENFRIS JANUARUTGAVE.

Kjøp bladet av en Sorgenfri-selger på gata eller ring oss på tlf 94827982 og få det tilsendt i posten.