Sorgenfri-selger Tom-Andreas Wikdahl og ordfører Rita Ottervik
Sorgenfri-selger Tom-Andreas Wikdahl og ordfører Rita Ottervik (Ap). Foto: Vanja Holst Skotnes

Sist oppdatert

Sorgenfri-selger Tom-Andreas Wikdahl intervjuer ordfører Rita Ottervik (Ap).

– God dag. Hyggelig at vi fikk møte deg. Jeg er gatemagasinselger for Sorgenfri. Jeg er 36 år. Jeg er en tidligere tung blandingsmisbruker, men i dag er jeg rusfri og har vært det i flere år. Jeg har familie, to barn, lever livets fine dager, skulle jeg til å si. Eller, familieliv. Hva mer skal jeg si? sier Tom-Andreas Wikdahl.

De smiler til hverandre, Tom og ordfører Rita Ottervik (Ap), inne på ordførerens kontor.

Han rensker stemmen og går i gang med intervjuet. Tom har forberedt seg godt, og notert ned spørsmål på telefonen sin. Rensker stemmen igjen, og ser ordføreren i øynene.

– Må ha et mangfold av boligtilbud

– Jeg starter med å spørre om hva du synes om tilbudet Trondheim kommune i dag gir til hjemløse og rusavhengige?

Ordfører Rita Ottervik svarer at hun er glad for tak kommunen har fått på plass Jarleveien.

– Det var viktig for Arbeiderpartiet, selv om rådmannen foreslo at vi ikke skulle bygge ut der. Jeg er glad for at vi har fått opp mer kapasitet på boliger. Både småhus, men også Jarleveien, med støtte og personale for å sørge for at alle har en god bolig. Så vet jeg at vi ikke er helt i mål, men å sørge for at alle har en trygg bolig er noe av det viktigste med tanke på sosialpolitikken, sier hun.

Ottervik har også en plan om å gjenåpne Valøya.

– Den er under rehabilitering. Vi må ha et mangfold av boligtilbud fordi det finnes forskjellige behov. Da trenger vi småhus, vanlige typer kommunale boliger og Jarleveien. Slik at folk kan bli plassert rett med tanke på behovene de har og at de får mulighet til å komme videre i boligkarrieren sin.

– Er dette kommunens måte å plassere dem bort på? Det har vært mye kritikk mot både Valøya og Jarleveien med tanke på at man setter mange sammen, og at de settes litt bort? spør Tom.

Les også: Sorgenfri-selger Nils møter Ingrid Skjøtskift (H)

VIL DU LESE HELE SAKEN? KJØP GATEMAGASINET SORGENFRIS FEBRUARUTGAVE. 

Kjøp bladet av en Sorgenfri-selger på gata eller kontakt oss og få det tilsendt i posten.