Minneord etter Tor

Sist oppdatert

Det var med tungt hjerte at vi nylig mottok beskjeden om at vår selger Tor Ødegård har gått bort etter kort tids sykeleie.

Tor var en av våre mest tålmodige og standhaftige selgere. Seks dager i uka, året rundt, møtte han opp til trekning og satt på sin faste stol i lokalet. I motsetning til mange av de andre selgerne, var han ikke på jobb for å skaffe penger til medisin eller husleie og slikt. Nei, Tor klarte seg bra. Han solgte Gatemagasinet Sorgenfri for å unngå lediggang – ikke for å tjene penger.

Han var alltid fin å snakke med, om enn ikke litt nervøs for å ikke få favorittplassen sin på OBS eller City Syd. Han hadde levd et fantastisk innholdsrikt liv som han ga drypp av innimellom, men han ville aldri ha noe oppmerksomhet rundt det.

Tor startet å selge Sorgenfri i 2007, og vi har flere ganger forsøkt å lage et selgerportrett av ham, men han ville aldri være med på det. «Nei, hvem er det som vil lese om det, da?» var hans lakoniske svar.

Da han bikket 67 år spurte han oss litt engstelig om han måtte slutte å selge nå som han ble pensjonist, men ble beroliget da vi sa at dette ikke var tilfellet. Han var alltid ivrig på å gå ut og selge, men av og til ble han igjen i lokalet etter trekning og slo av en prat. De historiene han kunne komme med! Et overflødighetshorn når han ville, til stor humring for oss bak disken. Vi kommer til å savne Tor, som på mange måter har vært en del av Sorgenfri sin sjel siden oppstarten.

Hvil i fred, kjære Tor. Hilsen Sorgenfri-familien.