Bilde tatt bak ryggen til en person
18 år gammel brukte Sofie sex som en form for selvskading. Hun er i dag i 20-årene og har kommet seg ut av prostitusjonen. FOTO: TERJE VISNES

Sist oppdatert

Gjennom anonyme profiler på chat.no fant den unge alenemoren fra Trondheim sexkunder. Her er hennes historie.

Sofie solgte kroppen sin i solarium på Tiller og Heimdal, i en bil og på en parkeringsplass i Trondheim. Kundene fant hun på chat.no. Hun var dypt deprimert, og forteller at hun brukte sex som en form for selvskading. Sofie var samtidig ung alenemor, hadde lite penger og gikk på videregående skole. Hun slet med lav selvtillit. Løsningen ble å selge sex – da fikk hun både penger og oppmerksomhet.

18 år gammel startet Sofie å selge sex til eldre menn. Hun forteller at hun ble trigget av en VG-artikkel, der en kvinne sto frem og fortalte at hun prostituerte seg. FOTO: Terje VISNES

Trøndelag politidistrikt har hatt den største nedgangen i landet på antall sexkjøpssaker siden 2013. I 2013 hadde Trøndelag politidistrikt 159 sexkjøpssaker, mens tallet for 2018 var 11. Til og med juni 2019 har de kun registrert til sammen syv saker. Samtidig ser Kirkens Bymisjon behov for å starte opp et nytt prostitusjonstiltak i Trondheim.

– Det har lenge vært en holdning om at Trondheim ikke har så mye prostitusjon, men vi vet at det skjer, sier Liss-Tone Bakkehaug i Kirkens Bymisjon.

Sofie er ikke hennes virkelige navn. Hun vil være anonym av hensyn til familien. I dag er hun i 20-årene og selger ikke lenger kroppen sin. I dag forteller hun historien sin for å belyse hvorfor noen starter med sexsalg , og hvilke konsekvenser det kan få.

Fikk oppmerksomhet

18 år gammelt startet Sofie å selge sex til eldre menn. Hun forteller at hun ble trigget av en VG-artikkel, der en kvinne sto frem og fortalte at hun prostituerte seg. På denne tiden var Sofie alenemor, gikk på videregående skole og hadde lite penger.

– Det var pengene om var hovedmotivasjonen, sier hun.
Sofie lagde seg en anonym profil på chat.no, etter at hun hørte at en venninne av henne der fikk tilbud fra menn om å selge sex.
– Hvordan hadde du det på denne tiden?
– Veldig dårlig, lav selvtillit. Men det at jeg tok steget og solgte sex førte også til at jeg fikk større selvtillit og ble tryggere på meg selv. Mennene viste meg oppmerksomhet og var villige til å betale for meg. I tillegg opplevdes det bra at det var jeg som bestemte selv og satt med valget.
Hun forteller at hun akkurat hadde vært gjennom et samlivsbrudd og at hun slet med depresjoner.

(…)

VIL DU LESE HELE SAKEN?
KJØP AUGUSTUTGAVEN AV GATEMAGASINET SORGENFRI.

Kjøp bladet av en Sorgenfri-selger på gata eller kontakt oss og få det tilsendt i posten.