Ingrid Skjøtskift sitter i Formannskapet
(Foto Thomas Tangen)

Sist oppdatert

Politikerne mener det haster å få en full Jarleveien-gjennomgang av rådmannen. Likevel utsatte de orienteringen tirsdag.

– Det er svært beklagelig at orienteringen ble utsatt, sier Ingrid Skjøtskift (H).

Tirsdag var det lagt opp til at formannskapet skulle orienteres om bosituasjonen til rusavhengige i Trondheim. Slik ble det imidlertid ikke. Formannskapet brukte opp tiden på andre saker, til tross for at politikerne er samstemte om at det haster å få en full gjennomgang av forholdene på Jarleveien, slik at de kan stake ut vegen videre.

Gatemagasinet Sorgenfris kartlegging av avvikene i Jarleveien 10 viser en rekke tilfeller av vold, skadeverk og innbruddsforsøk. Ansatte har påpekt helseskadelige boforhold. Flere politikere har reagert kraftig på avsløringen, og har bedt rådmannen legge frem en sak om Jarleveien.

Tar selvkritikk

– Det er kjempeviktig at vi nå får en orientering og oppdatering fra rådmannen. Han har signalisert at han vil komme tilbake med svar på de spørsmålene vi har om forholdene på Jarleveien. Det må vi få svar på, for det er først når svarene ligger på bordet at vi kan si mer om hva vi gjør videre, sier hun.

– Hva tenker du om at saken ble utsatt?

– Det var vår skyld at den ble utsatt i går, og det er beklagelig. Vi måtte drøfte noen vanskelige saker. Det var bakgrunnen, ikke at saken ikke var klar, sier hun. Skjøtskift er imidlertid usikker på når formannskapet vil få orienteringen av rådmannen. Det er han usikker på selv også.

– Jeg kan hvert fall si at det blir i løpet av inneværende år, sa rådmann Morten Wolden til Sorgenfri etter at det ble klart at orienteringen ble utsatt.

LES OGSÅ: Jarleveien-leder: – For mange tungt rusavhengige samlet i ett hus

Bekymret for situasjonen

Leder for helse- og eldrekomiteen i Trondheim, Sissel Trønsdal (Ap) er klar på at hun ikke er fornøyd med at saken drar ut i tid, og viser til at det er en stund siden politikerne bestilte saken. Trønsdal har fra tidligere gitt uttrykk for at hun er alvorlig bekymret for situasjonen på Jarleveien, hvor hun mener det kan virke som om mye er ute av kontroll.

– Vi må iverksette tiltak for å rydde opp i dette. Slik jeg ser det er dette er en situasjon det er nødvendig å gjøre noe med. Slik kan vi ikke ha det, har Trønsdal tidligere uttalt til Sorgenfri.

Trønsdal reagerte på at flesteparten av de 77 avvikene som ble skrevet i 2017 og 2018 er kategorisert med lav alvorlighetsgrad, til tross for at flere av dem går på voldshendelser og helseskadelige boforhold.

LEDER: Derfor publiserer vi avvikene