I kjelleren på denne butikken i Innherredsveien i Trondheim betaler menn for å delta på "gangbang". FOTO: Therese Alice Sanne

Sist oppdatert

Kvinnegruppa Ottar har anmeldt Tom Ketil Krogstad for hallikvirksomhet. Samtidig forteller politiet at de har fått nye, interessante opplysninger i saken.

«Landsstyret i Kvinnegruppa Ottar har i dag anmeldt Krogstad for hallikvirksomhet, og forventer at han etterforskes for brudd på straffeloven § 315 første ledd bokstav a og b som omhandler hallik– og bordellvirksomhet», skriver Landsstyret i Kvinnegruppa Ottar ved Sylvi Dybvik i en pressemelding gjengitt i Nidaros.

Anmeldelsen kommer på bakgrunn av Gatemagasinet Sorgenfri og Nettavisens artikkelserie den siste tiden. Artiklene har også blitt publisert hos Nidaros.

Nidaros har vært i kontakt med Club4-sjef Tom Ketil Krogstad. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Gatemagasinet Sorgenfri og Nettavisen har avslørt at det over lengre tid er blitt gjennomført sextreff med unge kvinner mot betaling, i regi av Club4-sjef Tom Ketil Krogstad. I kjelleren på Club4Shop i Trondheim har en rekke menn betalt 300 kroner hver for å delta på sextreff med en og samme kvinne.

To unge jenter hevder også å ha solgt sex i regi av Club4-sjefen.

– Forventer at politiet tar saken alvorlig

Videre i pressemeldingen skriver Ottar at de mener det er nødvendig å gå til anmeldelse av forholdene som er gjort kjent gjennom media: «Vi forventer at politiet tar saken alvorlig og at det blir gjort grundig politietterforskning av Tom Ketil Krogstad og hans virksomhet».

Anmeldelsen ble sendt inn til Trøndelag politidistrikt onsdag kveld, opplyser Dybvik i Kvinnegruppa Ottar til Nidaros.

Har fått «interessant informasjon»

Politiinspektør Per Morte Brobakke i Trøndelag politidistrikt har tidligere uttalt til Nettavisen at de har lest artiklene med interesse. Politiet har også etterlyst tips fra publikum som kan ha relevante opplysninger.

Brobakke sier til Nettavisen og Sorgenfri torsdag at de har fått henvendelser i saken.

– Vi har fått respons etter vi etterlyste tips. Jeg kan ikke si noe om hva eller hvor mange, men vi har fått interessant informasjon, sier han.

Brobakke forteller at han akkurat har fått høre at det er blitt sendt inn en anmeldelse.

– Den blir i så fall en del av den samlede vurderingen av hvordan vi går fram videre i saken, sier han.

– Hvor mye ressurser bruker dere på saken?

– Jeg kan ikke tallfeste det i dagsverk eller årsverk. Det blir det samme svaret som før; vi har saken under vurdering.

– Kan du si noe mer om omfanget av tipsene som har kommet inn?

– Nei, men vi har fått interessant informasjon, det kan jeg si.