Bli med og opplev Trondheim Pepperkakeby når det arrangeres for første gang i 2019! I 3. etasje på Byhaven står to hundre julepyntede pepperkakebyggverk i alle fasonger og former utstilt i et stemningsfullt vinterlandskap. 

30. november - 31. desember på Byhaven

Pepperkakebyen følger Byhavens åpningstider: hverdag (09-20), lør (10-18)

Langåpent fra og med 9. desember

Hverdager (09-21) - Lørdag (10-18)

Åpningstider i romjula

23. des: 09-18. 24. des: 09-13. 28. des: 10-18. 29. des: stengt

Inngangsbillett

  • Voksen: 75 kr
  • Student/honnør med gyldig bevis: 50 kr
  • Barn Opptil 16 år: Gratis
  • Gratis inngang til alle som har levert et pepperkakebyggverk til Trondheim Pepperkakeby

Publikumspriser og jurypriser

Alle som leverer et pepperkakebyggverk har gratis inngang på utstillingen, og er med i trekningen av flotte premier. Besøkende får mulighet til å stemme fram sin favoritt blant alle utstilte pepperkakebygg. I tillegg vil en jury kåre “årets jurypris”, hvor kreativitet, originalitet og godt håndtverk står i fokus. Alle som baker, sponser, besøker og heier på oss er med på å støtte en god og viktig sak.

En by for alle

Tema for årets pepperkakeby

I Trondheim Pepperkakeby er det plass til alt og alle - sammen bygger vi pepperkakehus for å rive ned ekte vegger. Ved å synliggjøre mer av arbeidet til Gatemagasinet Sorgenfri, ønsker vi å skape mer bevissthet omkring utenforskap i en tid som for mange er ekstra krevende.

Følg oss for pepperkakeinspirasjon og julestemning!

Om Trondheim Pepperkakeby

Pepperkakebyen er et samarbeid mellom Gatemagasinet Sorgenfri, Byhaven og Midtbyen Management. Overskuddet fra pepperkakebyen går i sin helhet til Gatemagasinet Sorgenfri, og skal blant annet bidra til rehabilitering og drift av Gatemagasinets lokaler i Prinsens gate 55. Ved å tilby arbeid til mennesker med utfordringer knyttet til rus, psykisk helse, hjemløshet eller fattigdom, utgjør Gatemagasinet en stor forskjell i hverdagen til godt over hundre magasinselgere.

Byhaven

Helt siden Jørgen B. Lysholm i 1820 kjøpte tomta der dagens Byhaven står i 1820, har handel, næringsliv, arkitektur og design stått i sentrum i flere generasjoner. Lysholms brenneri og destilleri var det første stedet i byen som fikk innlagt elektrisk lys -  til stor forlystelse for byens borgere. Byhaven slik vi kjenner det i dag feirer 20-årsjubileum i 2019, og er fremdeles et viktig møtepunkt for kultur, design og handel i Trondheim med sine 42 unike butikker og spisesteder.

Midtbyen Managment

Midtbyen Management jobber for å gjøre sentrum til en opplevelsesrik juledestinasjon som kan spre julestemning og glede til folket gjennom hele desember. Med Julemarkedet og Trondheim Pepperkakeby som nyeste tilskudd er det ingen tvil om at julestemningen er å finne i Midtbyen i desember.

Gatemagasinet Sorgenfri

Gatemagasinet Sorgenfri er et uavhengig magasin som skal drive kritisk og undersøkende journalistikk med et spesielt fokus på situasjonen til mennesker som har utfordringer knyttet til rus og/eller psykisk helse i Trøndelag.

Spørsmål?

Ta kontakt med oss: trondheimpepperkakeby@gmail.com